Elképesztő ízű fagyikat is kapni már Miskolcon

Megosztás

Amit néhány éve maximum viccből soroltunk volna fel, azóta már régen valóság, a szalonnapörcös túrós csusza ízű, vagy például a kovászos uborka ízű fagylaltok ma már szinte nem is számítanak különlegességnek. Ráadásul egyre többen keresik is.

Már senki nem lepődik meg a libamáj, a lecsó, a gyümölcsleves, vagy a kovászos uborka ízű fagyin, hiszen évről évre újabbnál újabb extrém hűsítő gombócokkal találkozhatunk a cukrászdákban. A hideg élvezet legújabb ínyenc sztárja a szalonnapörcös túrós csusza és a tejfölös lángos. Ám a gyümölcsös, jeges, csokis, vaníliás, tejes, cukros megunhatatlan klasszikusok mellett idén egyre több cukrászda kínál sorbet-ket, vagyis vizes alapú gyümölcsfagylaltokat, melyek színtiszta gyümölcsből készülnek, és nem tartalmaznak tejet, tejterméket, tojást, hozzáadott cukrot, glutént. Jellemző az is, hogy egyre több helyen találkozhatunk szokatlan, első hallásra bizarrnak tűnő ízek kombinációiból előállított izgalmas hűsítő gombócokkal is. A kombóknak idén már csak a képzelet szabhat határt.

Bár a vendégek többsége még mindig a tejes, klasszikus ízvilágú fagyikat kedveli, az egészségtudatosság és az egyre többeknél jelentkező ételintolerancia miatt már vége az állományjavítós porfagyik világának. Idén sokan a sorbet-ket, és a prémium minőségű alapanyagokból készült, valamint a kreatív kivitelezésű fagylaltokat keresik, értesült a Minap.hu munkatársa Vargáné Bodnár Henriett-től. A Desszertem társtulajdonosa azt is elmondta, hogy náluk a sorbet fagyik 70 százaléka valódi gyümölcsből és vízből készül, a koktélőrület terjedése miatt pedig még mindig sláger az alkoholos fagyi, különösen a proseccós, az ánizs likőrös és az aperolos.

Fotó: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek